Τα μυστικά των απευθείας κρατήσεων – Μέρος 4o Ενσωμάτωση της διαδικασίας κράτησης στο website του ξενοδοχείου

Είναι γεγονός ότι οι Online Travel Agents (ΟΤΑs) με κυρίαρχη την Booking.com έχουν επικρατήσει στο πεδίο των online κρατήσεων ξενοδοχείων.

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλά καταλύματα να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις απευθείας κρατήσεις τους, εγκαταλείποντας ουσιαστικά ένα πολύ σημαντικό κανάλι μείωσης του κόστους πωλήσεων και αύξησης της κερδοφορίας τους.

Συνήθης πρακτική διαδικασίας κράτησης

Η τάση αυτή είναι έκδηλη όχι μόνο στην χαμηλή ποιότητα που πολλά website ξενοδοχείων έχουν, αλλά και στη διαδικασία κράτησης που ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία τους.

Στα περισσότερα website ξενοδοχείων η διαδικασία κράτησης δωματίων πραγματοποιείται σε εξωτερικό σύνδεσμο, ο οποίος πέρα από το διαφορετικό url, έχει και διαφορετική αισθητική, ενισχύοντας την ανασφάλεια του πελάτη για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τις δεύτερες σκέψεις που κάνει κάποιος δυνητικός πελάτης – ιδιαίτερα όταν προέρχεται από το εξωτερικό – σχετικά με την ασφάλεια μιας συναλλαγής την οποία καλείται να ολοκληρώσει σε κάποιο url το οποίο δεν αναγνωρίζει και που στα μάτια του θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μέσο ηλεκτρονικής απάτης.

Δεν είναι παράλογη λοιπόν η επιλογή από μέρους αρκετών πελατών της λύσης των OTAs για να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων της πιστωτικής τους κάρτας.

Ενσωμάτωση της διαδικασίας κράτησης στο website

Η εναλλακτική που μπορεί άμεσα να λύσει αυτό το θέμα είναι η ενσωμάτωση της διαδικασίας κράτησης μέσα στο website.

Έτσι, το website και η μηχανή κρατήσεων παύουν  να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, στα μάτια του πελάτη, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη του προς τη διαδικασία κράτησης, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα του για το brand του καταλύματος.

Είναι σημαντικό όμως να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα και την ασφάλεια της ενσωμάτωσης.

Παλιότερα ήταν αρκετές οι υλοποιήσεις κατά τις οποίες η προσθήκη της διαδικασίας κράτησης στο website γινόταν μέσω iframe.

Η πρακτική αυτή, η οποία εμφανίζει ένα κακό αισθητικό αποτέλεσμα και θέματα ασφαλείας, χρησιμοποιείται ακόμη σε κάποια website.

Άλλη αντίστοιχη περίπτωση είναι η ενσωμάτωση μόνο ενός μέρους της διαδικασίας στο website του ξενοδοχείου και η ολοκλήρωσή της σε εξωτερικό σύνδεσμο.

Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης ελέγχει διαθεσιμότητα και τιμές στην ιστοσελίδα του καταλύματος, επιλέγει τύπο δωματίου και προσφορά σε αυτή, αλλά όταν καλείται να βάλει την πιστωτική του κάρτα μεταφέρεται σε εξωτερικό σύνδεσμο, πρακτική που σαφώς δεν καλύπτει το ζητούμενο της εμπιστοσύνης.

Η πρόταση Liquid e-Commerce της Hotelwize

H Hotelwize, η εταιρία που διακρίνεται για την τεχνολογική της υπεροχή, τα εντυπωσιακά design της και την εξειδίκευσή της στα website ξενοδοχείων, παρουσιάζει την Liquid e-Commerce η οποία μετατρέπει τις ιστοσελίδες των καταλυμάτων σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Μέσα από το Liquid e-Commerce, όχι μόνο ενσωματώνεται πλήρως η διαδικασία κράτησης στο website, αλλά οι τιμές εισάγονται δυναμικά σε πολλαπλά σημεία του δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να ολοκληρώσει την κράτησή του από κάθε σελίδα του website που αναφέρεται σε διαμονή ή τιμές.

Η παρουσίαση των τιμών γίνεται δυναμικά βάσει της αναζήτησης του πελάτη:

  • Στη σελίδα παρουσίασης όλων των τύπων δωματίων
  • Στην εσωτερική σελίδα κάθε τύπου δωματίου
  • Στη σελίδα κάθε προσφοράς
  • Στις φωτογραφίες της Gallery που εμφανίζουν κάποιον τύπο δωματίου

Η ομάδα τής Hotelwize είναι στη διάθεσή σας στο 2160704050 ή στο [email protected] για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία Liquid e-Commerce και πώς μπορεί να οδηγήσει το website του καταλύματος σε αύξηση του Conversion Rate σε ποσοστό τουλάχιστον 50%!

Ιάσων Μηλιώνης, CEO, Hotelwize

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.