Τα μυστικά των απευθείας κρατήσεων – Μέρος 2ο Η σημασία της ταχύτητας

Σε όλες τις εκφάνσεις των λειτουργιών ενός ξενοδοχείου, η ποιότητα είναι αυτή που αναδεικνύει το ξενοδοχείο και επιφέρει την ικανοποίηση των πελατών. Η ποιότητα αποτελείται από ένα σύνολο επιμέρους χαρακτηριστικών τα οποία συνδυάζονται για να επιφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στα website των ξενοδοχείων, ένα από τα χαρακτηριστικά αυτά είναι το performance, η απόδοση σε επίπεδο ταχύτητας. Πόσος χρόνος απαιτείται δηλαδή για την εμφάνιση του περιεχομένου στον τελικό χρήστη ώστε η εμπειρία του κατά την περιήγησή του στο website να είναι απρόσκοπτη και πλήρης.

Σε αντίθεση με τα website άλλων οικονομικών κλάδων, τα website ξενοδοχείων είναι ιδιαίτερα απαιτητικά σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό τους. Η μαζική χρήση φωτογραφιών, βίντεο και εφέ, αποτελεί πρόκληση για την γρήγορη εμφάνιση των ιστοσελίδων.

Η σημασία της ταχύτητας για την εμπειρία χρήστη στα website ξενοδοχείων

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα από εντυπωσιακά και κοστοβόρα website ξενοδοχείων, τα οποία όμως αργούν να εμφανίσουν το περιεχόμενό τους με αποτέλεσμα οι χρήστες να αποχωρούν πριν καν δουν έστω την αρχική οθόνη. Η ανάγκη των καταλυμάτων για ένα «ωραίο website» παραβλέπει συχνά την εξίσου επιτακτική ανάγκη για ένα «αποτελεσματικό website».

Μια ιστοσελίδα ξενοδοχείου που δεν θα εμφανίζει γρήγορα το περιεχόμενό της, θα λειτουργήσει αρνητικά για την εμπειρία του χρήστη και επακόλουθα για την αγοραστική του συμπεριφορά σχετικά με το κατάλυμα. Το ξενοδοχείο χάνει την ευκαιρία να μεταφέρει το μήνυμά του στον πελάτη και πιθανότατα αδυνατεί να τον πείσει να το επιλέξει.

Παράλληλα, η καθυστέρηση προβολής του περιεχομένου λειτουργεί αρνητικά και για τις απευθείας κρατήσεις. Ακόμη και αν ο πελάτης προχωρήσει σε κράτηση, αυτή πιθανότατα θα γίνει μέσω τρίτων (π.χ. ΟΤΑ, τουριστικού γραφείου, tour operator) και όχι μέσω του website, μειώνοντας έτσι τα έσοδα του ξενοδοχείου καθώς αυξάνονται οι προμήθειες προς τρίτους.

Οι επιπτώσεις της ταχύτητας στην κατάταξη του website στις μηχανές αναζήτησης

Η σπουδαιότητα της γρήγορης εμφάνισης περιεχομένου γίνεται φανερή και στη σημασία που της αποδίδουν οι μηχανές αναζήτησης κατά των καθορισμό της κατάταξης του website στα αποτελέσματά τους. H Google έχει ήδη ανακοινώσει ότι εντός του έτους προχωράει σε αναβάθμιση της σημασίας της ταχύτητας για τον υπολογισμό της κατάταξης των website, ιδιαίτερα δε σε ότι αφορά τις κινητές συσκευές όπως smartphone και tablet.

Αν λοιπόν το περιεχόμενο του website δεν εμφανίζεται με την απαιτούμενη ταχύτητα, τότε η ιστοσελίδα θα βρίσκεται χαμηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, μειώνοντας τον αριθμό των ατόμων που την επισκέπτονται και επιφέροντας αντίστοιχα μείωση στον αριθμό των απευθείας κρατήσεων.

Η Hotelwize επενδύει στην τεχνολογία με εκπληκτικά αποτελέσματα στην ταχύτητα

Μέσα από τη νέα της πλατφόρμα, η οποία έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για τη δημιουργία ξενοδοχειακών website, η Hotelwize διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες που αναπτύσσει θα έχουν την βέλτιστη δυνατή απόδοση σε επίπεδο ταχύτητας και ασφάλειας.

Με αποδεδειγμένα αποτελέσματα, και μετρήσεις που στους ελέγχους PageSpeed Insights της Google φθάνουν το 99%, τα website της Hotelwize επιτυγχάνουν την καλύτερη εμπειρία χρήστη και την ενίσχυση της κατάταξης στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Επικοινωνήστε με την ομάδα της Hotelwize στο 2160704050 ή στο sales@hotelwize.com και μάθετε πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε και για το δικό σας website τις υψηλότερες ταχύτητες.

 

Κείμενο Ιάσων Μηλιώνη, General Manager στη Mozaik Hospitality και Coordinator στην ολοκληρωμένη λύση για τα website ξενοδοχείων Hotelwize

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.