Η ΒΙΓΚΑΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ

Η βίγκαν ταξιδιωτική βιομηχανία ανθεί εδώ και αρκετό καιρό. Υπάρχουν τουριστικοί πράκτορες που παρέχουν νέα καταλύματα φιλικά προς το περιβάλλον με μενού vegan και βιώσιμες ανέσεις. Επιπλέον, αρκετές διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν ήδη ξεκινήσει να εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη βίγκαν τάση.

Η αναλύτρια ταξιδιών και τουρισμού Johanna Bonhill-Smith σχολιάζει: «Η άποψη ότι μια vegan διατροφή αντανακλά μια πιο βιώσιμη μορφή τρόπου ζωής κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος και δεν θεωρείται πλέον μία εξειδικευμένη αγορά».

Σε μια έρευνα της Global Data (2020), το 76% από πάνω από 5.700 ερωτηθέντες παγκοσμίως, αναγνώρισαν ότι επηρεάσθηκαν από το πόσο ηθικό/φιλικό προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνο είναι το προϊόν ή μία υπηρεσία.

Πριν από τον COVID-19, μόνο το 46% των ερωτηθέντων παγκοσμίως αναγνώρισε ότι αγοράζει προϊόντα που είναι «καλύτερα για το περιβάλλον ή φιλικά προς τα ζώα» στην έρευνα καταναλωτών του τρίτου τριμήνου 2019 της Global Data.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι αντιλήψεις των ταξιδιωτών άλλαξαν κατά τη διάρκεια του COVID-19 και πολλοί μπορεί να αποφασίσουν να λάβουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον αποφάσεις – συμπεριλαμβανομένης της βίγκαν.

Τα ξενοδοχεία αντέδρασαν σε αυτήν την τάση και ο κλάδος της φιλοξενίας προσφέρει καταλύματα 100% vegan χρησιμοποιώντας φυσικά και φυτικά υλικά όχι μόνο για το πρωινό του, αλλά και για τα κλινοσκεπάσματα και την επίπλωση.

Ξενοδοχεία όπως το Hilton London Bankside που προσφέρει μια βίγκαν σουίτα ή το Saorsa 1875 – που ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο βίγκαν ξενοδοχείο του Ηνωμένου Βασιλείου – προσφέρουν κάρτα-κλειδί φυτικής προέλευσης, οικολογικά κλινοσκεπάσματα χωρίς πούπουλα, κομψό Piñatex από δέρμα προερχόμενο από φύλλα ανανά, χαλιά από οικολογικό βαμβάκι χωρίς μαλλί και προϊόντα περιποίησης φυτικής προέλευσης που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Στο Saorsa 1875 τα πατώματα είναι φυσικά, τα κλινοσκεπάσματα είναι κατασκευασμένα από βιολογικό βαμβάκι Fairtrade και Tencel, τα στρώματα είναι φυτικής προέλευσης και βιοδιασπώμενα και τα καλλυντικά είναι εξ ολοκλήρου φυσικά και vegan.

COCO-MAT

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.