Τάσεις επανεκκίνησης του τουρισμού Αύξηση της ζήτησης για pet friendly διαμονή και ταξίδια.

Πριν από κάποια χρόνια μια παρέα φίλων ήμασταν σε ένα σπίτι και οργανώναμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε σκύλους.

Ψάχνοντας ένα pet friendly κατάλυμα σε νησί των Κυκλάδων διαπιστώσαμε γρήγορα πως δεν θα βρούμε καθόλου εύκολα αυτό που ψάχνουμε. Μετά από πολλά τηλέφωνα και διαπραγματεύσεις καταφέραμε τελικά να κλείσουμε δωμάτια σε ένα ξενοδοχείο που σίγουρα δεν θα ήταν η πρώτη μας επιλογή αν δεν θέλαμε να πάρουμε μαζί τους σκύλους μας. Εκεί συνειδητοποιήσαμε ότι οι ταξιδιώτες με κατοικίδια αποτελούν μια κατηγορία ταξιδιωτών που καλείται να αντιμετωπίσει δυσανάλογα μεγαλύτερες προκλήσεις όταν ταξιδεύει. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό!

 

Πολλοί ξενοδόχοι σήμερα πιστεύουν ότι pet friendly ξενοδοχείο είναι αυτό που απλώς επιτρέπει τα κατοικίδια σε κάποιους χώρους του ξενοδοχείου. Στην πραγματικότητα όμως ένα ξενοδοχείο φιλικό προς τα κατοικίδια είναι αυτό που έχει φροντίσει να εξυπηρετήσει ανάγκες που αφορούν στο κατοικίδιο κατά τη διαμονή του επισκέπτη με αυτό και κυρίως να γνωρίζει πώς να διασφαλίζει μια ισορροπία για όλους τους επισκέπτες.

 

Οι κρατήσεις με σκύλο αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους φόβους των ξενοδόχων σήμερα. Από τη μία δεν θέλουν να χάσουν την κράτηση από την άλλη όμως φοβούνται πολύ μήπως άλλοι επισκέπτες ενοχληθούν ή μήπως το κατοικίδιο κάνει ζημιές που δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν. Για αυτό και αρκετοί επιλέγουν εσφαλμένα να υποδέχονται μόνο μικρόσωμους σκύλους νομίζοντας πώς έτσι θα μετριάσουν τον κίνδυνο.

Ο φόβος πηγάζει από το γεγονός ότι δεν είναι σωστά προετοιμασμένοι για κρατήσεις με κατοικίδια. Με κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, εξοπλισμό υποδοχής κατοικιδίων και ξεκάθαρη πολιτική για το τι επιτρέπεται και τι όχι ο ξενοδόχος προστατεύεται και έχει μόνο να κερδίσει.

 

Μια από τις τάσεις επανεκκίνησης του τουρισμού αφορά και στην αύξηση της ζήτησης για pet friendly διαμονή και ταξίδια. Ο πληθυσμός κηδεμόνων σκύλων αυξήθηκε κατά 7% παγκοσμίως, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια κατοικίδια να ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε Ευρώπη και ΗΠΑ για αναψυχή.

Η καραντίνα σύμφωνα με έρευνες έκανε τους ανθρώπους ακόμα πιο δεμένους με τα κατοικίδια τους τα οποία θεωρούνται ως μέλος της οικογένειας και οι νέες γενιές ιδιοκτητών δεν θα τα αφήνουν πίσω στα ταξίδια τους.

 

Σύμφωνα με έρευνες της περιόδου 2014-2018, οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι 8 φορές πιθανότερο να αφήσουν καλή κριτική σε ένα κατάλυμα που έχει συμπεριφερθεί με σεβασμό στο σκύλο τους ενώ επίσης είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες κατηγορίες ταξιδιωτών που επιλέγουν off season κρατήσεις και πρωταθλητές στο να προτείνουν το ξενοδοχείο που τους υποδέχθηκε σωστά στο δικό τους δίκτυο. Υπολογίζεται πώς η αύξηση της βαθμολογίας του ξενοδοχείου κατά 0,1% οδηγεί σε ετήσια αύξηση τζίρου έως και 30%.

 

Μια ολοκληρωμένη pet friendly εμπειρία περιλαμβάνει εξοπλισμό υποδοχής όπως κρεβάτι σκύλου, μπωλ, ειδικά καθαριστικά προϊόντα, πολιτική κατοικιδίων η οποία επικοινωνείται σωστά online και offline στους πελάτες και τέλος μια σωστή κουλτούρα υποδοχής που εκφράζεται από το προσωπικό του ξενοδοχείου από την κράτηση μέχρι και το check out.

 

H Woof Together αξιολογεί την ετοιμότητα ενός ξενοδοχείου να υποδεχθεί σωστά ταξιδιώτες με κατοικίδια και προσφέρει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και την πολιτική κατοικίδιων. Παράλληλα, μέσα από τη Woof Together Academy, προσφέρουμε στο ανθρώπινο δυναμικό του ξενοδοχείου ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε σχετική με τα κατοικίδια δραστηριότητα.

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.