Αποκλειστικότητα, Ιδιωτικότητα, Εμπειρία

Αποκλειστικότητα, Ιδιωτικότητα, Εμπειρία

Ένα όνειρο ζωής που οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στον τόπο καταγωγής μας, στην όμορφη Σάμη της Κεφαλονιάς. Δίπλα στη λίμνη Μελισσάνη, με καμβά το μπλε του Ιονίου και το πράσινο του Αίνου. Πολυτελείς βίλες με ιδιωτική πισίνα, με τη λιτή πολυτέλεια και τον απόλυτο σεβασμό στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.

Αγαπάμε το ταξίδι και τη φιλοξενία. Την εμπειρία και την συνάφεια. Αγαπάμε τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας και τη φύση που είναι η μήτρα μας.

Αλλά ο τομέας του τουρισμού, μας ήταν παντελώς άγνωστος ως οικονομική δραστηριότητα υψηλών προδιαγραφών. Ο ένας, νομικός καθηγητής πανεπιστημίου και ο άλλος οικονομολόγος της επιχειρησιακής έρευνας. Κι δυο μας παθιασμένοι με την ιδέα της φιλοξενίας.

Ανοίξαμε φέτος τον Ιούλιο για πρώτη φορά.

Μέχρι τον Οκτώβρη ήμασταν fully booked και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα και το γενικό lock down, με πολύ καλή πληρότητα. Σε τι οφείλεται η επιτυχία; Κατά την γνώμη μας στο τρίπτυχο που υιοθετούμε : Αποκλειστικότητα.

Ιδιωτικότητα. Εμπειρία.

Αποκλειστικότητα σημαίνει: «Σε περιμένουμε να σε φιλοξενήσουμε, εξατομικευμένα, εσένα και την παρέα σου, τους οικείους σου, την οικογένειά σου. Μας ενδιαφέρουν τα θέλω σου, όχι μόνο όσα γνωρίζεις για τον εαυτό σου, άλλά και όσα θα σε βοηθήσουμε εμείς να ανακαλύψεις για σένα, για το ποιός είσαι, πώς σου αρμόζει να ζεις στις στιγμές χαλάρωσής σου, πώς μπορείς να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και τη φύση χωρίς ταυτόχρονα να γίνεις αναχωρητής».

Ιδιωτικότητα σημαίνει: «Θα αναπαυθείς, θα διασκεδάσεις, θα κολυμπήσεις, θα γλεντήσεις, θα γευματίσεις και θα τσουγκρίσεις το ποτήρι σου χωρίς να ενοχλείς και να ενοχλείσαι, χωρίς να συχρωτίζεσαι με κόσμο που δεν έχεις επιλέξει, δεν σου ταιριάζει, δεν επιθυμείς. Όχι μόνο για υγειονομικούς λόγους (που είναι φυσικά επίκαιροι), αλλά διότι αυτό σου ταιριάζει: Επιλεκτικότητα στη συναναστροφή όπως και σε όλα στην ζωή!»

Εμπειρία, τέλος, σημαίνει: «Θα φύγεις πιο πλήρης απ’ ό,τι ήρθες. Με εικόνες, μελωδίες, χρώματα, παραστάσεις, γέυσεις, συναναστροφές. Θα μάθεις για το μέρος που βρέθηκες, θα γωρίσεις τα βότανά του, τους καρπούς των δέντρων του, το κρασί του, θα μυρίσεις το δείλινο και την χαραυγή του, θα ζήσεις τους μύθους και την ιστορία του. Θα ενσωματωθείς και θα ταξιδεψεις, όχι μονο με τη βαλίτσα σου, αλλά κυρίως με τον νου και την καρδιά σου».

Τα καταφέραμε. Όχι μόνοι μας. Είχαμε πολύτιμους φίλους. Στον σχεδιασμό του λογότυπου, στην επιλογή του υφάσματος που ταιριάζει σε κάθε βίλα, στον προσανατολισμό της ξαπλώστρας στην πισίνα, στα χρώματα των μαξιλαριών, στη θέση του σαπουνιού στο μπάνιο, στο μέγεθός της κάθε πετσέτας, στο σημείο που θα κρέμεται το μπουρνούζι στο δωμάτιο. Τα καταφέραμε. Μαζί με τον Γιάννη, τη Βίκυ, τον Μάικ και τον Πώλ, την Ελένη, τον Διονύση, τον Γιώργο και τόσους άλλους. Χάρη στην πίστη και το πείσμα στο κοινό μας όραμα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Νικόλας & Δώρα Φαραντούρη, ιδιοκτήτες του καταλύματος www.ioniantrilogy.com

 

 

 

Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να διαγραφείτε από την λίστα μας όποια στιγμή επιθυμείτε, κάνοντας κλικ στη λέξη «unsubscribe» που θα βρείτε στο κάτω μέρος όλων των email που στέλνουμε ή στέλνοντας μας e-mail στην διεύθυνση [email protected] . Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση των προσωπικών στοιχείων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα στοιχεία σας για την αποστολή των νέων μας.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp για την αποστολή των ηλεκτρονικών μας νέων (newsletter). Πατώντας στο «Εγγραφή» δίνετε την συγκατάθεση σας να προωθηθούν τα στοιχεία σας στο MailChimp για να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης της συγκεκριμένης πλατφόρμας.